Hastorove stipendije dobilo 68 učenika iz Bugojna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali općine Bugojno jučer je upriličeno potpisivanje ugovora dobitnika stipendija Fondacije Hastor.

Ugovore je potpisalo 68 roditelja bugojanskih učenika osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili Hastorove stipendije, te direktori škola koje pohadjaju stipendisti.

-Fondacija Hastor postoji deset godina i do sada je stipendirala na hiljade učenika osnovnih i srednjih škola, te studenata. Prošle godine stipendirali su 1393 stipendista, a broj dobitnika Hastorove stipendija ove godine je znatno veći. Stipendije će dobit 1714 učenika i studenata – rekao je Ramo Hastor čestitajući ispred Fondacije dobitnicima stipendija.

Čestitke stipendistima i njihovim roditeljima uputio je i načelnik Hasan Ajkunić. Tom prilikom istakao je važnost ulaganja u obrazovanje djece, kako bi, kako je rekao, po okončanju školovanja mogli pomoći sebi, svojoj lokalnoj zajednici i državi BiH. Fondacija Hastor svojim stipendistima obezbijedjuje 12 stipendija godišnje, a učenici i studenti koji ostvare bolji uspjeh u odnosu na prošlu godinu, imaju pravo i na 13-tu stipendiju. Iznos stipendije za učenika osnovnih škola je 100 KM, za srednjoškolce 150, a studente 250 KM.