Hiljade građana dočekalo Novu godinu na centralnom trgu u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Uz bogat vatromet, koji je organizovan tačno u ponoć na Centralnom gradskom trgu, stanovnici bugojanske općine ušli su u novu 2018., s nadam da će biti bolja od prošle.

 

U tome su im se pridružili brojni gosti iz obližnjih gradova, u kojima nije bilo dočeka Nove godine na otvorenom.

Za dobar muzički ugođaj pobrinuli su se članovi grupe “Rok trajanja”, koji su pjevali poznate hitove i pjesme za sve generacije.

U odbrojavanju posljednjih sekundi 2017. građanima se pridružio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

-Želim da vas sreća, zdravlje, uspjeh i prijateljstvo prati u 2018. Ja bi volio da ovu toplotu, koju dijelimo večeras u našem Bugojnu, prenesemo i u naše porodice – kazao je.

Organizator dočeka Nove godine na otvorenom bio je Kulturno-sportski centar, a pokrovitelj Općina Bugojno.

Inače, programu za odrasle koji je počeo u 22 sata, prethodio je novogodišnji matine za najmlađe od 14 do 15 sati, i tradicionalno druženje djece sa Djeda Mrazom.

Novogodišnja slavlja organizovana su i u većini ugostiteljskih objekata, a posebno veselo bilo je u kafićima gdje se okupio veliki broj mladih.

Najveći broj Bugojanaca odlučio se za proslavu Nove godine s najbližima, u kućnoj atmosferi, i uz neki od televizijskih programa.

RTV Bugojno je emitovala bogat Novogodišnji program za svoje slušaoce i gledaoce, ispunjen dobrom muzikom, skečevima, anketama, čestitkama i filmovima.