Izlivena prva ploča na kući porodice Emira Škiljana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prva ploča na kući Emira Škiljana koju grade njegovi suborci i prijatelji iz bugojanskog Udruženja demobilisanih branilaca 1992.- 1995., Centralna Bosna danas je završena.

Danas je u Drvetinama u dvorištu novosagradjene kuće porodice Škiljan bilo veselo, a razloga za veselje, itekako, je bilo. Naime, članovi bugojanskog Udruženja demobilisanih branitelja 1992-1995., Centralna Bosna uspješno su obavili veliki dio posla na izgradnji kuće za svog saborca i prijatelja Emira Škiljana. Izlijevanjem ploče završena je prva etapa gradnje kuće zahvaljujući ovim vrijednim i humanim ljudima, ali i našim sugradjanima koji su podržali ovu hvale vrijednu akciju. Njima se u ime svojih kolega zahvalio Mirsad Palačkić sekretar Udruženja demobilisanih branitelja 1992. – 1995., Centralna Bosna –Bugojno.

-Zahvaljujući donacijama naših sugradjana i pravnih lica bit ćemo u mogućnosti nastaviti i drugu etapu izgradnje kuće. Ljudi su pomogli novčano,ali i drugim donacijama i svima se iskreno zahvaljujem – rekao je Palačkić. Izrazio je nadu da će biti u mogućnosti uskoro završiti kuću za porodicu Škiljan.

Gradnju kuće za svog bolesnog prijatelja počeli su prije pet dana i to materijalom koji su za početak obezbijedili Škiljani. Ova četvoročlana porodica za život zaradjuje baveći se poljoprivredom i uzgojem malina, a Emir je teško obolio i nedavnom mu je amputirana noga. Upravo je izašao iz bolnice i danas se sa svojim prijateljima radovao ploči.

-Zahvaljujem se svojim kolegama iz Udruženja demobilisanih branilaca koji su započeli ovu humanu priču, mještaninu Aliji Beganoviću koji je poklonio dva duluma zemlje za kuću, ali i komšijama i svima koji su na bilo koji način pomogli- rekao je Škiljan.

Da bi kuća u potpunosti bila useljiva potrebna je i dalje pomoć dobrih ljudi, kako bi se ova porodica, koja je iz Jajca u ratu doselila u bugojanske Drvetine, što prije uselila i napokon se na svojoj desetoj adresi skrasila.