Izlivena prva ploča na kući porodice Emira Škiljana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Prva ploča na kući Emira Škiljana koju grade njegovi suborci i prijatelji iz bugojanskog Udruženja demobilisanih branilaca 1992.- 1995., Centralna Bosna danas je završena.

Danas je u Drvetinama u dvorištu novosagradjene kuće porodice Škiljan bilo veselo, a razloga za veselje, itekako, je bilo. Naime, članovi bugojanskog Udruženja demobilisanih branitelja 1992-1995., Centralna Bosna uspješno su obavili veliki dio posla na izgradnji kuće za svog saborca i prijatelja Emira Škiljana. Izlijevanjem ploče završena je prva etapa gradnje kuće zahvaljujući ovim vrijednim i humanim ljudima, ali i našim sugradjanima koji su podržali ovu hvale vrijednu akciju. Njima se u ime svojih kolega zahvalio Mirsad Palačkić sekretar Udruženja demobilisanih branitelja 1992. – 1995., Centralna Bosna –Bugojno.

-Zahvaljujući donacijama naših sugradjana i pravnih lica bit ćemo u mogućnosti nastaviti i drugu etapu izgradnje kuće. Ljudi su pomogli novčano,ali i drugim donacijama i svima se iskreno zahvaljujem – rekao je Palačkić. Izrazio je nadu da će biti u mogućnosti uskoro završiti kuću za porodicu Škiljan.

Gradnju kuće za svog bolesnog prijatelja počeli su prije pet dana i to materijalom koji su za početak obezbijedili Škiljani. Ova četvoročlana porodica za život zaradjuje baveći se poljoprivredom i uzgojem malina, a Emir je teško obolio i nedavnom mu je amputirana noga. Upravo je izašao iz bolnice i danas se sa svojim prijateljima radovao ploči.

-Zahvaljujem se svojim kolegama iz Udruženja demobilisanih branilaca koji su započeli ovu humanu priču, mještaninu Aliji Beganoviću koji je poklonio dva duluma zemlje za kuću, ali i komšijama i svima koji su na bilo koji način pomogli- rekao je Škiljan.

Da bi kuća u potpunosti bila useljiva potrebna je i dalje pomoć dobrih ljudi, kako bi se ova porodica, koja je iz Jajca u ratu doselila u bugojanske Drvetine, što prije uselila i napokon se na svojoj desetoj adresi skrasila.

123456