Kadetska reperezentacija BiH sedma, a Švicarska peta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Posljednjeg dana trajanja Petog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ igrani su sureti za plasman.

U susretu za sedmo mjesto sastale su se reprezentacije Bosne i Hercegovine i Qatara. Slavila je reprezentacija Bosne i Hercegovine rezultatom 31 : 25, poluvirijeme 14 : 12.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, a na odmor se otišlo sa dva gola prednosti za selekciju BiH . U nastavku izabranici Zdenka Grbavca zaigrali su nešto agilnije protiv najmlađe reprezentacije na turniru, te na kraju zasluženo slavili sa 6 govola razlike.

U reprezentaciji naše zemlje efikasniji od ostalih bili su: Stjepan Jozinović sa 6, Eldar Starčević i Filip Zelić sa 5, dok je prvotimac Iskre Aldin Hadžiabdić postigao 4 pogotka. U redovima QataraMessaoud Belel je postigao 8 a Bashir Hassan 7 golova.

U duelu za peto mjesto sastali su se Švicarska i Makedonija. Švicarci su bili uvjerljivi i slavili sa 38 : 20, poluvrijeme 18 : 10.

Od prve do posljednje minute tempo su diktirali Švicarci, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakom prvih 30 minuta koje su dobili sa 8 golova razlike. U nastavku rutinski su priveli susret kraju za izuzetno visokih 18 golova zalike u svoju korist.

U redovima Švicaraca i ovog puta prvo ime bio je Michael Kusio sa 13 pogodaka, dok je Noah Haas postigao 7. Efikasniji od ostalih u indisponiranoj selekciji Makedonije bili su Stefan Krsteski sa 6 i Tomislav Jagurinoski sa 5 postignutih golova.

12345