Kadetska reperezentacija BiH sedma, a Švicarska peta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Posljednjeg dana trajanja Petog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ igrani su sureti za plasman.

U susretu za sedmo mjesto sastale su se reprezentacije Bosne i Hercegovine i Qatara. Slavila je reprezentacija Bosne i Hercegovine rezultatom 31 : 25, poluvirijeme 14 : 12.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, a na odmor se otišlo sa dva gola prednosti za selekciju BiH . U nastavku izabranici Zdenka Grbavca zaigrali su nešto agilnije protiv najmlađe reprezentacije na turniru, te na kraju zasluženo slavili sa 6 govola razlike.

U reprezentaciji naše zemlje efikasniji od ostalih bili su: Stjepan Jozinović sa 6, Eldar Starčević i Filip Zelić sa 5, dok je prvotimac Iskre Aldin Hadžiabdić postigao 4 pogotka. U redovima QataraMessaoud Belel je postigao 8 a Bashir Hassan 7 golova.

U duelu za peto mjesto sastali su se Švicarska i Makedonija. Švicarci su bili uvjerljivi i slavili sa 38 : 20, poluvrijeme 18 : 10.

Od prve do posljednje minute tempo su diktirali Švicarci, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakom prvih 30 minuta koje su dobili sa 8 golova razlike. U nastavku rutinski su priveli susret kraju za izuzetno visokih 18 golova zalike u svoju korist.

U redovima Švicaraca i ovog puta prvo ime bio je Michael Kusio sa 13 pogodaka, dok je Noah Haas postigao 7. Efikasniji od ostalih u indisponiranoj selekciji Makedonije bili su Stefan Krsteski sa 6 i Tomislav Jagurinoski sa 5 postignutih golova.