KK “Basket time” na prijemu kod načelnika Hasana Ajkunića

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Načelnik općine Hasan Ajkunić primio je jučer mlade košarkaše bugojanskog KK “Basket time”. Ovaj košarkaški klub bilježi brojne uspjehe , a posljednji ,kada su u kampu na Zlatiboru osvojili 9 zlatnih i 10 srebrenih povod je susreta sa načelnikom Ajkunićem.

-Zavidni rezultati KK “Basket time” značajni su ne samo za ove mlade sportiste , upravu kluba, trenere i roditelje, već i za Bugojno. Uz sve dosadašnje rezultate koje su postigli, ovaj posljednji kada su u jakoj konkurenciji klubova iz 9 gradova osvojili veliki broj zlatnih i srebrenih medalja na kampu u Zlatiboru svakako zaslužuje čestitke – rekao je načelnik općine Hasan Ajkunić. Iskazao je spremnost da zajedno sa Općinskim vijećem da podršku klubu i ovim mladim ljudima koji, kako je rekao, svojom igrom nižu dobre rezultate i na taj način promoviraju svoj grad i BIH.

Košarkaši ovog bugojanskog kluba osvojili su i po dvije medalje, a svojom igrom mladi Vito Ljubas pivukao je pažnju sportskih stručnjaka što je rezultiralo ponudom trenera iz Bugarske da pređe u njihov klub.

-Sve to nas čini ponosnim. Zahvaljujući našim sponzorima, roditeljima i načelniku Hasanu Ajkuniću, kao i našem entuzijazmu postižemo dobre rezultate – rekla je trenerica kluba Jasna Behara.

Osim uspjeha na Zlatiboru, Jasna Behara izdvaja i uspjehe kluba postignute tokom boravka u kampovima u Baškoj Vodi i Makarskoj, ali i rezultate sa turnira i kupova. I u narednom periodu KK “Basket time” će biti aktivan, učestvovat će na ligaškim takmičenjima i turnirima i, kako kažu, nastojati postići još bolje rezultate.