Koncert povodom obilježavanja 70 godina postojanja GFA Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povodom obilježavanja 70.godišnjice uspješnog postojanja i rada, GFA Bugojno je u sportskoj dvorani KSC-a upriličio svečani koncert. Ljubitelji folklornog stvaralaštva imali su priliku uživati u nastupu svih grupa ansambla koji je tokom svih ovih godina bio istinski promotor našeg grada ali i države.

Uz zajednički izlazak svih učesnika koncerta, u uvodu se posjetiocima obratio dugogodišnji umjetnički direktor i koreograf GFA Bugojno Enes Šehić, podsjetivši na historijat ovog ansmbla  i njegove najznačajnije uspjehe od 1946.godine do danas. Veliku podršku u, radu ovaj folklorni ansambl godinama ima od strane općine i načelnika Hasana Ajkunića koji se takođe obratio u uvodu koncerta. Zahvalnost za podršku u radu GFA, sa ovog mjesta upućena je i podpredsjednici FBIH , Meliki Mahmutbegović u čije ime je pročitan telegram čestitke povodom obilježavanja 70.godina ansambla. I ovom prilikom upućena je zahvalnost institucijama, ustanovama, preduzećima , organizacijama i pojedinicima koji su sve ove godine pomagali rad GFA Bugojno.

Potom su posjetioci sa uživanjem pratili igre folklornih grupa uz pratnju Narodnog orkestra koji je i na ovom koncertu kao i svih godina ranije sa uspjehom pratio nastup bugojanskih folklorista .Predstavili su se članovi Prvog ansambla, B grupe, Pripremni ansambl-odnosno najmladja grupa ali i veterani , na čelu sa Enesom Šehićem , čiji je nastup izazavao posebno oduševljene kod publike. Izvođenjem tradicionalnih pjesama, koncert je uveličao i poznati bugojanski pjevač Vahid Čurić, s kojim GFA ima dugogodišnju uspješnu saradnju.Ovom prilikom saopštena su i imena folklorista koji su dobili zahvalnice u povodu 70 godina GFA. Koncert je završen izvođenjem zajedničkog kola svih učesnika, ali i posjetioca koncerta.