MRK Iskra startao sa pripremama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Rukometaši Iskre jesenji dio takmičenja u okviru Premijer lige naše zemlje okončali su na 14.-toj poziciji sa 14 bodova. Sa pripremama za proljetni dio takmičenja, i sa jasnim ciljem da se izbori opstanak u društvu najboljih, Iskra je startala prije 7 dana.

Pripreme za proljetni dio sezone počele su 8 januara. U odsustvu šefa stručnog štaba Ekrema Jaganjca trenerima Emiru Karadži i Amiru Šahmanu odazvalo se 20 igrača. Van stroja su povrijeđeni golman Alen Čaber i kapiten Ajdin Velić.

Klub se zahvalio trojici igrača: golmanu Stefanu Manojloviću, srednjem beku Milošu Tešanoviću i desnom beku Aleksandru Stojanoviću. Do sada se Iskri pridružio Samid Mekić, igrač koji igra na poziciji lijevog beka a ponikao je u ekipi Rudara iz Pljevlje. U narednim danima očekuju se i nova pojačanja na određenim pozicijama.

Trener Emir Karadža ističe da će se u prvoj fazi priprema raditi u teretani, u sali i na vanjskim terenima, isključivo bez lopte, na vježbama snage. Po dolasku šefa stručnog štaba Jaganjca 20. januara startat će se i sa drugim dijelom priprema na uigravanju ekipe.

Drugi dio polusezone počinje u martu ovegodine. Rukometaše iskre znatno ranije očekuju dva susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protov tuzlanske Slobode , a koji su na rasporedu 08. i 15. februara.