MRK „Sloga“ položila ispit za organizaciju reprezentativnih susreta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji MRK „Sloga“ proteklog vikenda u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje odigrana je prijateljska utakmica kadetskih selekcija Bosne i Hercegovine i Srednjobosanskog kantona.

Rezultat susreta, kojim je okončan višednevni boravak Kadetske rukometne reprezentacije BiH U Gornjem Vakufu, bio je u drugom planu. Ipak, prvo poluvrijeme je proteklo u rezultatski neizvjesnoj i obostrano dobroj igri, a na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, 15 : 15. U nastavku susreta kvalitet je ipak došao do izražaja, te su bh kadetski reprezentativci odmah na početku drugog poluvremena , sa par dobrih napada i nekoliko uspješnih odbrana, napravili prednost koja je rasla iz minute u minutu do konačnih 32 : 24.

Efikasniji od ostalih u Kadetskoj selekciji BiH bili su Luka Perić sa 8 i Miloš Trifunović sa 6 postugnutih golova, dok je golman Adnan Bašić ubilježio 9 uspješnih odbrana.Na drugoj strani najefikasniji bio je Abid Karamustafić sa 7, dok je Amar Rušpić postigao 6 pogodaka, a golman Admir Delić uknjićio 10 uspješnih odbrana.

-Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, vjerovatno iz razloga atmosfere koja je dočekala moje mlade momke i koja je karakteristična za susrete „velikih“ klubova ili A selekcija. Kako je vrijeme odmicalo kvalitet je ipak došao do izražaja i rutinski smo priveli kraju susret za ovih konačnih 8 golova razlike. Međutim,prije svega ja se moram zahvaliti načelniku Šauševiću, igračima i upravi Sloge i cijelom gradu na odličnom prijemu koji smo imali tokom svih proteklih dana ovdje u Gornjem Vakufu. Sve je bilo odlično, smještaj i dvorana koju smo imali na raspolaganju za treninge. Kadsa se uskoro riješi pitanje grijanja u dvorani mislim da ovdje može da gostuje i A selekcija i da odigra neku od kvalifikacionih utakmica. Gornji Vakuf je grad rukometa i sa ovakvom posjetom kao danas te podrškom koju bi imali naši reprezentativci niko od protivnika se ne bi naigrao ovdje, rekao je nakon utakmice selektor bh kadeta Jsmin Mrkonja.

S druge strane Rasim Demirović, koji je predvodio selekciju SBK, je istakao kako su u prvom poluvremenu dobro parirali zahvaljujući činjenici da je igrala samo prva postava bez puno izmjena, dok je u drugom dijelu prućio šansku i ostalim igračima. -Rezultat nam nije bio u prvom planu. Ovdje smo prije svega željeli i nastojali da pokažemo da možemo kvalitetno organizovati i susrete naših reprezentativnih selekcija. Mislim da smo položili ispit i da ćemo u skoroj budućnosti ovdje vidjeti i našu A reprezentaciju, zaključio je Demirović.

Susret kadetskih selekcija BiH i SBK u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje pratilo je više od 1300 gledalaca koji su aplauzima znali nagraditi svaki lijep i uspješan potez mladih rukometaša bez obzira na kojoj je strani realizovan.