Načelnik Ajkunić upriličio prijem za predstavnike STK „Bugojno“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijem za predstavnike Stonoteniskog kluba „Bugojno“.

Povod za prijem je uspjeh kojeg je u premijernoj sezoni u Sjedinjenim Američkim Državama postigla članica ovog kluba Edina Haračić, kao i nedavni kraj tekmičarske sezone.

Uz Edinu Haračić prijemu je prisustvovao i trener Nurudin Jusić, alfa i omega Stonoteniskog kluba“Bugojno“. Ovom prilikom Jusić je posebno istakao uspjehe mlađih kategorija koje su sa državnih i međunarodnih takmičenja u pritekloj sezoni, bilo ekipno, pojedinačno ili u dublu, u pravili se vraćali sa osvojenim medaljama.

Zahvaljujući stonom tenisu Edina je protekle godine dobila stipendiju Univerziteta u Teksasu gdje studira računovodstvo, a za koji i nastupa u takmičenjima na nivou SAD. U premijernoj sezoni Edina je kao član ekipe postala univerzitetska prvakinja SAD, a sa kolegicom Anastazijom Ripkom iz Ukrajine prvakinja u dublu. Tokom prijema načelniku je uručila i skroman poklon.

Uz čestitke na postignutim uspjesima Edini kao i rukovodstvu i mlađim kategorijama Stonoteniskog kluba načelnik Ajkunić je istakao da se zahvaljujući sportistima i sportu diljem svijeta čuje za Bugojno. Kako je naglasio mladi sportisti će i u buduće biti najbolji ambasadori grada jkoji se ponosi svojom mladošću.

Sastanak je okončan obećanjem podrške od strane načelnika Ajkunuića za daljnji rad ovog jednog od trofejnijih klubova u našem gradu.