Nezavisna lista najavila centralni predizborni skup

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali općine Bugojno danas je press konferenciju održala Nezavisna lista.

Na ovoj press konferenciji predstavnici Nezavisne liste najavili su i svoj centralni predizborni skup koji će biti održan sutra u 18 sati i 30 minuta, na platou ispred Islamskog centra.

Predstavnicima medija prva se obratila Merima Jašarević, istakavši da se Nezavisna lista kao građanski politički subjekt zahvaljuje građanima koji su prepoznali pozitivnu ulogu javne politike Nezavisne liste, te na dosadašnjoj pruženoj podršci.

– Nezavisna lista, u okviru javne politike, se zalaže za: poštivanje zakona, stvaranje uslova za razvoj poduzetništva, formiranje razvojnog tima na nivou Općine, donošenje prostornog i urbanističkog plana, trezorsko poslovanje, rješavanje pitnja grijanja i toplane– rekao je, između ostalog,u svom obraćanju Enver Hadžiahmetović.

Nosilac liste Samir Šečić posebno se zahvalio građanima Bugojna koji su prepoznali Nezavisnu listu kao kompetentan politički subjekat, te rekao kako ima i onih koji se pitaju zašto Nezavisna lista pored toliko etabliranih političkih subjekata?

-Nezavisna lista prije svega zato što je lokalna, i baš zato što je nezavisna! Pokazalo je vrijeme da jedino potpuno nezavisan politički subjekt može na jedan kvalitetan i legitima način kreirati javnu politiku isključivo u skladu sa interesima građana Bugoja- poručio je Šečić i pozvao građane da prisustvuju sutrašnjem centralnom predizbornom skupu Nezavisne liste.