Nezavisni kandidat Hasan Ajkunić predstavio izbornu platformu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je press konferenciju na otvorenom, na platou ispred KSC-a održao nezavisni kandidat za načelnika Općine Bugojno Hasan Ajkunić. On se zahvalio na podršci koju dobija tokom predizborne kampanje te se osvrnuo na izbornu platformu. 

  Platforma za period 2016. – 2020. predstavlja nastavak platforme 2012. – 2016. i obuhvata 5 segmenata, od kratkog prikaza uradjenog kada je u pitanju infrastruktura, ali i razvoj privrede i ekonomski oporavak, zatim saradnju s udruženjima, vladinim i nevladinim sektorom, te s višim nivoima vlasti i medjunarodnim institucijama.
Planiran je završetak asfaltiranja puteva u svim mjesnim zajednicama, i završetak na području Rovne, Pavica i Kordića te proširenje aktivnosti u pravcu Duboke, Huma i Goruše u cilju razvoja turizma. Radit će se i na uljepšavanju grada, u planu je i toplifikacija, istaknuto je na press konferenciji. 

“Pokrenuto je 15 projekata, a neki od njih su usmjereni na razvoj poljoprivrede, a ovih dana otvara se nova fabrika vode, „Prevent“ je već u gradu, potpisan je predugovor u vezi s kolektorima, otvorena je fabrika tekstila, na platou Kopčića se proširuje plastenička proizvodnja, „Heko“ je proširio proizvodnju na 40 ha, uredjuje se plato Potočara, Rostova i sve to u cilju otvaranja novih radnih mjesta.
Očekuje se dolazak i niza drugih firmi, a od posebnog značaja je i razvoj industrijske zone u krugu bivše kasarne Admir Ljubuškić Šutak, otvaranje posebnog odmarališta, fabrike za preradu komunalnog otpada, te rudnika u naredne dvije godine, a termoelektrana nije Bugojnu potrebna” istakao je Ajkunić te pozvao sve u zajedničku izgradnju boljeg, ljepšeg i perspektivnijeg Bugojna.