Nezavisni kandidat Hasan Ajkunić predstavio izbornu platformu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je press konferenciju na otvorenom, na platou ispred KSC-a održao nezavisni kandidat za načelnika Općine Bugojno Hasan Ajkunić. On se zahvalio na podršci koju dobija tokom predizborne kampanje te se osvrnuo na izbornu platformu. 

  Platforma za period 2016. – 2020. predstavlja nastavak platforme 2012. – 2016. i obuhvata 5 segmenata, od kratkog prikaza uradjenog kada je u pitanju infrastruktura, ali i razvoj privrede i ekonomski oporavak, zatim saradnju s udruženjima, vladinim i nevladinim sektorom, te s višim nivoima vlasti i medjunarodnim institucijama.
Planiran je završetak asfaltiranja puteva u svim mjesnim zajednicama, i završetak na području Rovne, Pavica i Kordića te proširenje aktivnosti u pravcu Duboke, Huma i Goruše u cilju razvoja turizma. Radit će se i na uljepšavanju grada, u planu je i toplifikacija, istaknuto je na press konferenciji. 

“Pokrenuto je 15 projekata, a neki od njih su usmjereni na razvoj poljoprivrede, a ovih dana otvara se nova fabrika vode, „Prevent“ je već u gradu, potpisan je predugovor u vezi s kolektorima, otvorena je fabrika tekstila, na platou Kopčića se proširuje plastenička proizvodnja, „Heko“ je proširio proizvodnju na 40 ha, uredjuje se plato Potočara, Rostova i sve to u cilju otvaranja novih radnih mjesta.
Očekuje se dolazak i niza drugih firmi, a od posebnog značaja je i razvoj industrijske zone u krugu bivše kasarne Admir Ljubuškić Šutak, otvaranje posebnog odmarališta, fabrike za preradu komunalnog otpada, te rudnika u naredne dvije godine, a termoelektrana nije Bugojnu potrebna” istakao je Ajkunić te pozvao sve u zajedničku izgradnju boljeg, ljepšeg i perspektivnijeg Bugojna.