Očišćene gomile smeća na dva lokaliteta u Kuli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Godinama odlagani gradjevinski otpad u blizini mosta, u bugojanskom naselju Kula napokon je uklonjen.

Zahvaljujući mještanima i mehanizaciji Rudnika Gipsa iz Donjeg Vakufa sada taj lokalitet izgleda mnogo ljepše.

-Uspjeli smo ukloniti sav gradjevinski i drugi otpad sa ovog mjesta. Poravnali smo zemljište koje, zahvaljujući radu mještana i mehanizaciji donjevakufskog preduzeća Rudnici gipsa, sada izgleda mnogo bolje. Zahvaljujem se mještanima i načelniku Hasanu Ajkuniću koji je finansijski pomogao da se ova akcija realizuje – istakao je Hamid Ćurić, predsjednik MZ Bristovi kojoj pripada i ovo naselje.

Očišćen je i prostor oko novosagradjene zgrade za porodice romske nacionalnosti. Starnari zgrade organizovali su akciju čišćenja dvorišta , a svesrdnu pomoć pružili su predstavnici MZ-e i druge komšije.

Alisa Manjgafić, predsjednica kućnog savjeta zahvalila se stanarima zgrade, mještanima Kule, kao i načelniku Hasanu Ajkuniću. Naglasila je kako im je želja da na očišćenoj površini urede bašte jer , kako je istakla, cijeli prostor će biti iskorišten, a izgledati će i mnogo ljepše.

Predstavnici ove bugojanske mjesne zajednice najvaljuju da će i u narednom periodu realizirati nekoliko značajnih projekata. U planu je asfaltiranje sportskog igrališta, zatim dijela ulice koja vodi do novosagradjene zgrade, kao i oko 700 metara puta u gornjem dijelu naselja. Angažovat će se i na uredjenju korita rijeke Vrbas, a ističu i značaj, za stanovnike Kule, izgradnje zaobilaznice.

kula 1kula 10kula 11kula 12kula 13kula 14kula 15kula 16kula 17kula 18kula 19kula 2kula 20kula 21kula 4kula 5kula 6kula 7kula 8kula 9kula