Otvoren Šesti turnir “Rukomet je moja budućnost”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Svečana ceremonija otvaranja Šestog međunarodnog turnira “Rukomet je moja budućnost” upriličena je u popodnevnim satima nakon 4 odigrana susreta .

Reprezentacije učesnice turnira predstavljene su nakon defilea, a to su: Švicarska, Hrvatska, Austrija, Poljska, Katar, Bosna I Hercegovina, Njemačka i prošlogodišnji pobjednik, selekcija Slovenije.

Po intoniranju himne BiH učesnicima i prisutnim posjetiocima u dvorani KSC-a obratio se načelnik Općine Hasan.

-Prije svega nagradimo aplauzom ove mlade rukometaše koji su doputovali u naš grad. Veliko hvala našim prijateljima iz Rukometne federacije Katara kao direktoru turnira Asimu Šahmanu. Neka pobijedi najbolji , a Šesti međunarodni turnir “Rukomet je moja budućnost” proglašavam otvorenim, rekao je, između ostalog, u svom obraćanju načelnik Akunić.

U prvom susretu turnira očekivano pobjedu je ubilježila reprezentacija Hrvatske rezultatom 30:25, poluvrijeme 15 : 11. Izabranici trenera Nebojše Golića u prvom poluvremen pružili su solidan otpor favorizovanoj selekciji Hrvatske. Ipak, sastav koji sa klupe vodi trener Boris Lisica cijelim tokom kontrolisao je utakmicu, te n a kraju zasluženo ubilježio pobjedu od 5 golova razlike.

U drugom susretu selekcija Njemačke, koja po prvi put natupa na turniru, savladala je prošlogodišnjeg finalistu, reprezentaciju Poljske, sa 33 : 29, poluvrijeme 17 : 14.

Prošlogodišnji pobjednik turnira , selekcija Slovenije,mada jeovog puta u naš grad doputovala bez 7 standardnih prvotimaca, bila je bolja u duelu sa austrijom i slavila sa 5 golova razlike, rezultatom 29 : 24, poluvrijeme 16 : 11.

Uvjerljivu pobjedu ostvarili su i mladi reprezentativci Švicarske u susretu sa vršnjacima Katara, koje su savladali sa 32 : 25, poluvrijeme 16 : 10.

Sutra, drugog dana također se igraju susreti grupne faze turnira “Rukomet je moja budućnost”

1236789