Počeli Lipanjski dani kulture

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Promocijom knjige „Hrvatski puk Bugojna II“ autora prof. Mirka Antunovića, sinoć su počeli Lipanjski dani kulture Bugojno 2016. čiji je organizator općinska podružnica Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Knjigu su promovisali prof. dr. Anto Lučić, prof. Dubravka Vukadin, prof. Branka Babić i Zdenko Antunović. Prva knjiga koju je prof. Antunović objavio pod nazivom „Hrvatski puk Bugojna“ predstavlja u jednu ruku demografski pregled stanja ne samo hrvatskog stanovništva u Bugojnu, već i pripadnika drugih nacionalnosti od 1991. godine.

Kako je istakao sam autor predstavlja udžbenik koristan za svakoga. Drugi dio knjige, interesantno, napisan je prije prve knjige. Autor je naime, 1994.godine, uspio ući u Sarajevo i doći do podataka za predgovor za knjigu, koju je promovisao. No, kada je počeo „kopati“ onda je to preraslo u cijelu knjigu, demografski pregled od Kulina bana na ovamo .

Druga knjiga, konkretno, nosi naziv Od izbora do Dejtona i to dovoljno govori, o čemu demografska studija govori –naglasio je autor prof. Mirko Antunović.

Lipanjski dani kulture nastavit će se u nedjelju kada je predviđeno održavanje koncerta pod nazivom „Napredak s gostima“. Manifestacija čiji su pokrovitelji i sponzori načelnik Općine Hasan Ajkunić i dobitnik ovogodišnjeg najvećeg priznanja općine Bugojnu u povodu obilježavanja Dana općine Ante Grlić-Radman iz Zagreba, trajat će do 26. juna .