Počeo turnir „Rukomet je moja budućnost“- poraz naših na startu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Utakmicom između Bosne i Hercegovine i Slovenije počeo je četverodnevni međunarodni, peti po redu, turnir „Rukomet je moja budućnost“ .

Nastupaju igrači rođeni 1998. godine. Očekivano pobjedu je ubilježila reprezentacija Slovenije rezultatom 33:30(16:14). Izabranici Zdenka Grbavca u prvoj utakmici turnira pružili su dostojan otpor favorizovanoj selekciji Slovenije.

Posebno to vrijedi za prvih 30 minuta kada su reprezentativci naše zemlje u nekoliko navrata imali prednost i po dva gola razlike. Prvo poluvrijeme okončali su Slovenci rezultatom 16:14.

U drugom poluvremenu mladi rukometaši Slovenije su zaigrali bolje u odbrani, te konkretnije u napadu i na kraju su ubilježili zasluženu pobjedu rezultatom 33:30.

Kod naše reprezentacije najefikasniji je bio Eldar Starčević sa osam golova, po četiri su dodali Zlatko Kreso i Adnan Sivić. U pobjedničkoj ekipi čak 11 rukometaša se upisalo u strijelce , a najefikasniji su sa po 6 golova bili Gašpar Horvar i Novak Domen.

Pored dvije pomenute reprezentacije na turniru nastupaju i selekcije Katara, Poljske, Makedonije, Hrvatske, Švicarske i Austrije.

Titulu od prošle godine brani reprezentacija Hrvatske. Generalni pokrovitelj turnira je Rukometna federacija Katara, a tehnički organizator muški rukometni klub Iskra Bugojno.