Prioriteti Udruženja civilnih žrtava rata općine Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Izgradnja spomen obilježja civilnim žrtvama rata Općine Bugojno,1992-1995. i izrada panoa za civilne žrtve rata, prioritetni su projekti Udruženja građana civilnih žrtava rata općine Bugojno, koje u našem gradu egzistira od 1998. godine.

-U toku su pripreme za izradu dokumentacije za izgradnju spomen obilježja,a radi se na tome da što prije dobijemo idealni projekt spomen obilježja na kojem će biti imena svih civilnih žrtva rata Općine Bugojno, stradalih u ratnom period 1992-1995. godina. Izgradnja je planirana u Šehidskom mezarju, a da bi projekt bio realiziran potrebna je pomoć mnogih.

Ovom prilikom pozivamo Općinu Bugojno, Javna preduzeća,i ustanove te predstavnike svih nivoa vlasti u Federaciji BiH, kao i sve zainteresirane koji žele pomoći u izgradnji spomen obilježja,da novac mogu uplatiti na račun udruženja, u Privrednoj banci Sarajevo, čiji je broj :1011300000257605, s naznakom „Za izgradnju spomen obilježja Civilnim žrtvama rata Općine Bugojno”, kaže Adel Tukar, predsjednik Udruženja građana civilnih žrtava rata općine Bugojno.

Predsjednik “Udruženja građana civilnih žrtava rata općine Bugojno“ Adel Tukar se zahvalio Lutriji BiH na financijskoj pomoći, naglašavajući, da je kupljena oprema koja je bila potrebna za rad udruženja. Takodjer, zahvalnica je upućena i premijeru SBK Tahiru Lendi, na podršci i pomoći u realizaciji svih aktivnosti, Izvršnom odboru MIZ Bugojno, predsjedniku prof. Harisu Mujiću za dodjelu načelne saglasnosti za izgradnju spomen obilježja CZR-a, načelniku Hasanu Ajkuniću, koji redovno podržava rad udruženja, RTV Bugojno i portalu Bug.ba, kao i svima koji su podržali rad Udruženja, a obećali su pomoć i u narednom periodu.

U saradnji sa istim Udruženjima gradova SBK, trenutno, se radi na registraciji Kantonalnog saveza CŽR-a SBK, čije će sjedište biti u Bugojnu. Cilj je poboljšati, trenutni, položaj civilnih žrtava rata, saznajemo u bugojanskom Udruženju CŽR-a.

civilne1civilne2civilne3