Pripreme MRK Iskra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pod budnim okon novog šefa stručnog štaba, proslavljenog rukometnog internacionalca Ekrema Jaganjca, Muški rukometni klub Iskra protekle sedmice startao je sa pripremama za predstojeću sezonu u Premijer ligi naše zemlje.

Rukometaši Iskre sa pripremama su startali na Rostovu gdje obavljaju jutarnje treninge. U ovoj prvoj fazi uporedo se radi i u teretani kao i u dvorani KSC- a. Stručnjak iza kojeg je bogato inernacionalno iskustvo Ekrem Jaganjac na startu je već nametnuo ozbiljan tempo, ali igračima se to upravo i dopada. Kako ističe kapiten Ajdin Velić svaki trening je drugačiji, interesantniji, a igrači na svakom treningu daju svoj maksimum.

-Treninzi su različiti i interesantni, a ono što je bitno jeste da nema povrijeđenih i da svi radimo dobro. U odnosu na prošlu sezonu polovina ekipe su novi igrači i bitno je da se uklopimo. Ovo što sada imamo je spoj mladosti i iskustva i nadam se da ćemo igrati značajnu ulogu u prvenstvu, kaže kapiten Velić.

Ekipa je u odnosu na prošlogodišnju znatno promijenjena , a svi igrači koji su došli stručno i ciljano su selektirani kako bi Iskra u narednoj sezoni zadržala status u elitnom bh rukometnom društvu. Jedno od novih imena je i Jasmin Omerović.

-Prošle godine sam igrao u Čeliku. Ono što želim istaći jeste da smo svi koji smo došli odlično primljeni. Uslovi za rad su također odlični i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za prvenstvo, ističe Omerović.

Pristupom i zalaganjem igrača na treninzima zadovoljan je šef Stručnog štama Ekrem Jaganjac, čovjek koji je svoju bogatu trenersku karijeru započeo upravo iz Bugojna i sa Iskrom prije 41 godinu.

-Drago mi je da znate da sam trenersku karijeru započeo upravo ovdje u Iskri, davne 1978. Bio sam tu do 1988. i iz Republičke smo ušli u Drugu ligu. Jedne godine smo trenali ući i u Prvu ligu ali smo prosto pokradeni. Ovo sada je drugačije. Došao sam na poziv mog prijatelja Asima Šahmana da pomognem. U ovih 40-tak dana do početka prvenstva potrebno je ukomponirati ekipu. Složiti odbranu i napad. Odigrati nekoliko pripremnih utakmica i vjerujem da će to biti sve kako treba, kaže Jaganjac.

Bila je to prilika da nas podsjeti i na svoju bogatu internacionalnu karijeru a 23 godine je proveo u Saudijskoj Arabiji i Kataru, gdje je trenirao reprezentacije ovih zemalja ali i brojne klubove. Selekcije i Saudijske Arabije i Katara upravo sa Ekremom Jaganjcem na klupi napravile su svoje prve iskorake na međunarodnoj rukometnoj sceni!

Inače, ekipa Iskre će na Rostovu ostali do kraja ove sedmice a nakon toga će startati druga faza priprema u kojoj će uz uigravanja uslijediti i pripremni susreti kako bi se što spremije dočekao start u društvu najboljih.