Proljeće u februaru završava danas

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meteorolozi za sutra najavljuju pogoršanje vremenskih prilika. Još danas možemo uživati u proljetnim temperaturama u februaru.

   Srijedu će obilježiti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje slaba i povremena kiša na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu države. U večernjim satima i u noći sa srijede na četvrtak kiša se očekuje u cijeloj zemlji, dok će ona u višim predjelima prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

   Četvrtak će biti sličan srijedi uz dodatni pad temperatura. U Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od minus 3 do 3, na jugu do 3 do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 11 stepeni.

   Posljednji dan radne sedmice obilježit će vedro i hladno vrijeme. Jutarnja temperatura od minus 8 do minus 2, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

   Subota će biti bez padavina uz cjelodnevnu oblačnost i jutarnja temperatua od minus 6 do 0, na jugu do 6 stepeni, dok će dnevne vrijednosti iznositi od 6 do 11, na jugu do 14 stepeni.

   Nedjelju će ispratiti povećanje oblačnosti i padavine na sjeverozapadu i zapadu Bosne i Hercegovine koje će se do kraja dana proširiti na cijelu zemlju. Jutarnje temperature od minus 3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.