Sanjin Sefić će biti izručen BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Apelacijski sud u Novom Sadu pravosnažno je odlučio da državljanin Bosne i Hercegovine Sanjin Sefić, koji se sumnjiči da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu 10.  oktobra navečer usmrtio dvije djevojke, bude izručen BiH.

 

Podsjeimo, Sanjin Sefić je priveden u Srbiji nakon što je pobjegao iz BiH zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio u Sarajevu, u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Ovom odlukom odbijena je žalba Sefićevog advokata i potvrđeno rješenje Višeg suda u Novom Sadu kojom je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje BiH Sefića zbog kaznenog djela- teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

U saopćenju Višeg suda u Novom Sadu navodi se kako će spisi predmeta u najkraćem roku biti dostavljeni Ministarstvu pravde Srbije, jer konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde.


Bh. organi vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću da poslije izvršenja krivičnog djela pobjegne iz BiH, a to su Sara Sefić, Dino Alić, Suad Nišić i Amar Salihović.