Saopćenje za javnost KO SDP BiH SBK/KSB

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB održalo je u utorak, 16.08.2016.godine, proširenu sjednicu na kojoj se prvenstveno razgovaralo o pripremama za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

Iz izvještaja koje su podnijeli predsjednici općinskih organizacija SDP BiH sa područja Srednjobosanskog kantona Socijaldemokratska partija BiH u izbore ulazi s puno optimizma i realnim šansama da ostvarimo bolji rezultat nego na prethodnim Lokalnim izborima.

Veliki broj grešaka koje je u prethodnom periodu uradila vladajuća kolicija, nesposobnost imenovanih kadrova, te blokada skoro svih nivoa vlasti zahvaljući kafanskim susretima lidera vladajućih stranaka na kojima su trebali biti rješavani problemi građana i države Bosne i Hercegovine, sve više utječe na građane Bosne i Hercegovine da u SDP BiH vide jedinu realnu snagu sposobnu da vrati Bosnu i Hercegovinu na evropski put.

Smatramo da samo kroz jake institucije čiji je garant SDP BiH i oslanjanje isključivo na domaće snage i potencijale, a nikako na nepovoljne međunarodne kredite i humanitarnu pomoć, možemo očekivati ekonomski i socijalni napredak države. A budućnost Bosne i Hercegovine čine prvenstveno mladi ljudi koji svojim idejama i stavovima mogu biti pokretač tih promjena.

Najbolji primjer ovih promjena su mladi Jajca koji su svojom istrajnom borbom uspjeli spriječiti stvaranje još jedne škole pod istim krovom u Jajcu. SDP BiH je od početka podržavao njihovu borbu i stavovi naših zastupnika u Skupštini SBK to jasno pokazuju bez obzira na namjeru vladajuće kolicije da napravi ovu školu po svaku cijenu.

Na žalost, ova borba još nije završena – prestoji nam još mnogo bitaka za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, državu jednakih prava i mogućnosti njenih građana, državu koja neće biti za njih, nego za sve nas!