Servis 04.10. 2016.godine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na putnim pravcima u BiH nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja. Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozači se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Previle. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati). Do povremenih kraćih obustava saobraćaja zbog minerskih radova dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Lapišnica, Bihać-Izačić, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica, Jablanica-Mostar i Živinice-Šićki Brod.

U SBK u protekla 24 sata dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 2 osobe teže, a 2 osobe lakše povrijeđene. Iz saobraćaja su isključena 4 vozila i 5 vozača motornih vozila, uručeno je 75 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentiran je 121 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

VRIJEME

Poslije podne se očekuje novo naoblačenje sa sjevera koje će u večernjim satima i u noći na srijedu u Bosni usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 6;Bugojno i Jajce 8; Sokolac 9; Sarajevo i Zenica 10; Bihać, Prijedor i Sanski Most 11; Livno, Srebrenica i Tuzla 12; Doboj 13; Banja Luka, Gradačac i Zvornik 15; Bijeljina 16; Neum i Stolac 17; Trebinje 18; Mostar 19°C;