Servis 12.09.2016.godine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Povodom vjerskog praznika Kurban-bajrama, sutra (13.09.) do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji FBiH.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin–Vlakovo, kao i magistralne puteve: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Živinice-Šićki Brod i M-5 Bihać-Izačić. Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

 Vrijeme

U Bugojnu u 8 sati temperatira zraka je iznosila 14 stepeni,a u 11 je bilo 17 stepeni.

U utorak, 13.09.2016., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U drugoj polovini dana u većeni krajeva su mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 31°C.