Servisne informacije 23.01.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu.

Izdvajamo putne pravce: Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo-Bosanski Petrovac i Livno-Mrkonjić Grad. Na magistralnom putu Drvar- Bosansko Grahovo- Livno vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle na manje od 100 metara. Na planinskom prevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno-Šuica, vozače upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na putevima SBK-a, dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 osoba teže i 2 osobe lakše povrijeđene.

Vrijeme:

Jutros je u Hercegovini i na zapadu Bosne bilo vedro, a u ostalim djelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Temperature zraka u 07 sati: Kupres -15 stupnjeva, Goražde, Gradačac i Srebrenica -11, Livno i Tuzla -10, Drvar i Zvornik -9, Bugojno i Doboj -8, Bijeljina i Sokolac -7, Banja Luka, Jajce i Sarajevo -6, Bihać -5, Bjelašnica, Sanski Most i Stolac -4, Prijedor -3, Zenica -2, Trebinje 0, Mostar 1, Neum 4 stepena.

Danas se u Hercegovini i na zapadu Bosne očekuje pretežno vedro. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U centralnim i istočnim područjima Bosne smanjenje oblačnosti. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 8 do 12 stepena.