Servisne informacije za 02. 10. 2016. god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

STANJE NA PUTEVIMA

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-462 Gradačac-Ormanica u mjestu Vučkovci, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

Na ostalim putnim pravcima u BiH, jutros se saobraća bez dužih zastoja. Na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zbog održavanja lokalnih izbora, danas u toku dana očekuje se pojačan promet vozila.

Također, zbog održavanja izbora, večeras do ponoći, na području BiH na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti.

Zbog radova na sanaciji betonske ograde na autoputu A-1 Tarčin-Lepenica (na potezu od petlje Tarčin kroz tunel Grab do ulaza u tunel 25.novembar), saobraćaj će biti obustavljen u preticajnoj traci, a radovi su planirani danas od 08 do 18 sati.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Izačić, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica, Jablanica-Mostar i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nisu zabilježena duža zadržavanja.

RASPORED NAJAVLJENIH RADARSKIH KONTROLA U SBK ZA 02.10.2016.GOD.

Stacionarni radari

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA)

M-5 Vitez (kod Impregnacije) M-5.1 Kaćuni- Busovača

M-5.1 Brnjaci- Kiseljak

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik

M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača

Mobilni radari

PS BUSOVAČA

10:00 do 15:00 sati Kaćuni, Polje i Lugovi

VRIJEME JUTROS

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno oblačno. U istočnim područjima je pretežno sunčano. Lokalno kiša je registrovana u Krajini.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):

Kupres 4;

Sokolac 6;

Goražde 7;

Bjelašnica 8;

Bugojno i Srebrenica 9;

Ivan Sedlo, Jajce, Prijedor i Tuzla 10;

Sanski Most, Sarajevo i Zenica 11;

Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Zvornik 12;

Gradačac 14;

Bihać, Mostar, Trebinje i Čapljina 15;

Neum 18°C.

PROGNOZA ZA DANAS

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini. Poslije podne padavina u cijeloj zemlje, izraženije u Hercegovini, a u večernjim satima još ponegdje u Posavini, na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini. Grmljavina je moguća na jugu i jugoistoku. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni.

Dnevne temperature zraka od 18 do 23, na jugu i sjeveroistoku do 27 °C.