Servisne informacije za 04.01.2017.god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BIHAMK: Ugažen snijeg na kolovozu još uvijek mjestimično usporava odvijanje saobraćaja u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Tomislavgrad i Livno-Kamensko.

Zbog izrazito niskih temperatura dolazi do formiranja poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica, Tuzla-Orašje, Bihać-Bosanska Krupa, kao i na putevima na području Sarajeva, Brčkog, Gradačca i Doboja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Aktuelni radovi na području Hrvatske, tokom dana usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na putevima SBK-a u zadnja 24 sata, dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 2 vozača motornih vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su 62 prekršajna naloga.

Vrijeme:

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro. Po kotlinama Bosne sa maglom ili sumaglicom. Temperature zraka u 07 sati (°C): Kupres -16; Drvar -15; Livno -14; Sokolac -13; Banja Luka, Bijeljina -10; Sanski Most -9; Bihać, Bugojno -8; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo, Srebrenica -7; Gradačac, Tuzla, Zenica -6; Doboj, Zvornik -4; Mostar 2; Stolac, Trebinje 3; Neum 4;

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera praćeno padavinama. Uglavnom će padati snijeg, samo ponegdje u Posavini sa kišom. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 °C.