Servisne informacije za 1.4.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Saobraćaj se ovoga jutra odvija uz povoljne uvjete za vožnju. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, tako da je neoohodna opreznija vožnja.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni put M-17 Potoci-Mostar-Doljani gdje se radovi izvode na dvije dionice- Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani (most u mjestu Višići), kao i magistralni put M-16.2 Jablanica-Prozor gdje se zbog radova na asfaltiranju saobraća jednom trakom, uz povremene 15-minutne obustave. Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Bosne, na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, saobraćaj se odvija uz određene izmjene. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj se preko mosta odvija u smijeru Zenica-Žepče, dok su za smijer Žepče-Zenica vozila preusmjerena na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Posjedovanje zimske opreme, bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete, zakonski je obavezno za sve kategorije vozila do 15.04.

Radarske kontrole u SBK-a:

Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

PS BUSOVAČA

10:00 do 15:00 sati Gavrine kuće i Kaonik

Vremenski izvještaj:

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 3 stepeni, Bjelašnica 4, Zenica 8, Drvar, Ivan Sedlo, Mostar i Sarajevo 10, Bijeljina, Livno i Prijedor 11, Tuzla 12, Bugojno i Trebinje 13, Jajce, Srebrenica i Zvornik 14, Neum 17, Banja Luka, Bihać, Doboj i Gradačac 18, Sanski Most 19 C.

Danas se u našoj zemlji prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, umjereno oblačno i sunčanije i uglavnom u cijeloj zemlji toplo. Vjetar slab do umjeren, a u Hercegovini i u Krajini, na momente i pojačan, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 28 stupnjeva. .