Servisne informacije za 11.02.2017.god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Magla još uvijek mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura vozače u planinskim predjelima upozoravamo na moguću poledicu.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajeni su putni pravci: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Karanovac. Na dionici Brod na Drini-GP Hum upozoravamo na česta obrušavanja sniježnih lavina. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i mole vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

Stacionarni radari

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) M-5 Vitez (kod Impregnacije) M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni M-5.1 M-5.1 Brnjaci M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača

Nestacionarni radari

PS VITEZ

11:00 do 15:00 sati M-5 Ahmići

PS FOJNICA

12:00 do 13:30 sati Pločari Polje

PS BUGOJNO

13:00 do 14:30 sati Bristovi

PS DONJI VAKUF

11:30 do 13:00 sati Oborci

PS GORNJI VAKUF- USKOPLJE

13:00 do 14:30 sati Dobrošin

PS KISELJAK 14:00 do 16:00 sati Lepenica

Vremenski izvještaj:

Danas se u Hercegovini i djelomično prema zapadnim područjima Bosne očekuje mala do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno. U Krajini može pasti malo kiše ili susnježice. U drugoj polovini dana je moguće smanjenje oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

Temperatura zraka u 7 sati u Bugojnu iznosila 0 C, dok je u 12 bilo 4 stepena.

Sutra u većem dijelu Bosne oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.