Servisne informacije za 5.decembar 2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

 

U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na dionicama u višim predjelima, iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Sporija i opreznija vožnja vozačima se savjetuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.Napominju, također, da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog izvođenja sanacionih na dionici M-17 Žepče-Nemila (petlja Žepče), izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u jednom smjeru odvija obilaznicom, dok se u drugom smjeru odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske vozači se upozoravaju na moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radarske kontrole na području SBK-a: I danas su u funkciji stacionarni radari – M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA), M-5 Vitez (kod Impregnacije), M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni, M-5.1 Brnjaci, M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik, M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača.

VRIJEME: Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Jutro sa mrazom i maglom. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od -5 do -1, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 °C. U 8 sati u Bugojnu je izmjerena temperatura zraka od – 3 stepena.