Servisne informacije za 7.02.2017.godine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, ovoga jutra sporije se saobraća u višim planinskim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne.

 

Izdvajamo putne pravce: Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Glamoč-Mlinište, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Drvar-Bosanski Petrovac, Bihać-Bosanska-Otoka i Cazin-Velika Kladuša.U ostalim krajevima naše zemlje, saobraća se po pretežno mokrom kolovozu.

Slabiji snijeg pada u višim predjelima, ali se za sada ne zadržava na kolovozu. Niske temperature, posebno u planinskim predjelima pogoduju formiranju poledice pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Učestali su i odroni zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćaja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Radarske kontrole na području SBK-a: Stacionarni radari – M-5 Kalibunar, općina Travnik, M-5 Vitez (kod Impregnacije), M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni, M-5.1 Brnjaci, M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik i M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje, u naselju Trnovača.

VRIJEME: Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati i kiša i snijeg. U Hercegovini lokalno slabija kiša. Većina padavina prije podne. U drugoj polovini dana postepeno slabljenje padavina i prestanak do kraja dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U Bugojnu je u 7 sati izmjerena temperatura zraka od 1°C.