Slovenija i BiH otvaraju Peti turnir „Rukomet je moja budućnost“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Peti međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“ ove godine biće upriličen od13. do16. aprila u dvorani KSC-a Bugojno.

Na turniru će nastupiti osam kadetskih reprezentacija . Pokrovitelj turnira i ove godine je Rukometna federacija Katara a tehnički organizator Muški rukometni klub „Iskra“. Iz godine u godinu ovo takmičenje sve je jača, a ove godine učestvuje kadetske reprezentacije: Katara, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Poljske, Hrvatske, Austrije i Švicarske.

Već su poznate i grupe ovog četverodnevnog turnira. U grupi “A” nalaze se: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Poljska , dok su u grupi “B”: Hrvatska, Katar, Austrija i Švicarska.

Turnir koji će se ove godine igrati na specijalnoj „gerflor“ podlozi biće otvoren u četvrtak 13. aprila duelom rukometnih nada Slovenija i Bosne i Hercegovine, sa početkom u 10,00 sati. Svečana ceremonija otvaranja turnira zakazana je za 16 sati i 45 minuta.

Nakon dvodnevnih duela po grupama u subotu 15. aprila će biti odigrani polufinalni susreti. Posljednjeg dana trajanja turnira, u nedjelju 16. aprila biće odigrani mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta, odnosno susret za treće mjesto kao i finalni duel turnira, a nakon kojeg će uslijediti proglašenje najboljih reprezentacija i pojedinaca Petog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“.