Slovenija i BiH otvaraju Peti turnir „Rukomet je moja budućnost“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Peti međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“ ove godine biće upriličen od13. do16. aprila u dvorani KSC-a Bugojno.

Na turniru će nastupiti osam kadetskih reprezentacija . Pokrovitelj turnira i ove godine je Rukometna federacija Katara a tehnički organizator Muški rukometni klub „Iskra“. Iz godine u godinu ovo takmičenje sve je jača, a ove godine učestvuje kadetske reprezentacije: Katara, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Poljske, Hrvatske, Austrije i Švicarske.

Već su poznate i grupe ovog četverodnevnog turnira. U grupi “A” nalaze se: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Poljska , dok su u grupi “B”: Hrvatska, Katar, Austrija i Švicarska.

Turnir koji će se ove godine igrati na specijalnoj „gerflor“ podlozi biće otvoren u četvrtak 13. aprila duelom rukometnih nada Slovenija i Bosne i Hercegovine, sa početkom u 10,00 sati. Svečana ceremonija otvaranja turnira zakazana je za 16 sati i 45 minuta.

Nakon dvodnevnih duela po grupama u subotu 15. aprila će biti odigrani polufinalni susreti. Posljednjeg dana trajanja turnira, u nedjelju 16. aprila biće odigrani mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta, odnosno susret za treće mjesto kao i finalni duel turnira, a nakon kojeg će uslijediti proglašenje najboljih reprezentacija i pojedinaca Petog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“.

rukometrukomet_1rukomet_10rukomet_2rukomet_3rukomet_4rukomet_5rukomet_6rukomet_7rukomet_8rukomet_9