Slovenija pobjednik Sedmog turnira „Rukomet je moja budućnost“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Juniorska reprezentacija Slovenije pobjednik je Sedmog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“, koji je u protekla četiri dana odigran u bugojanskoj dvorani Kulturno-sportskog centra.

Juniori Slovenije u finalnom duelu lakše od očekivanog savladali su vršnjake Poljske, sa visokih i uvjerljivih 35 : 23, poluvrijeme 21 : 10.Ekipa koju sa klupe predvodi trener Janez Klemenčić odlično je otvorila susret i odmah na startu napravila prednost koju je, kako je prvo poluvrijeme odmicalo, samo iz minute u minutu povećavala, te se na odmor otišlo sa dvostrukom prednošću za Sloveniju. Drugih 30 minuta Slovenci su rutinski priveli kraju sa plus 12 golova razlike, odnosno konačnih 35 : 23. Efikasniji od ostalih u redovima Slovenije, kojoj je ovo četvrti trijumf na turniru „Rukomet je moja budućnost“, bili su Staš Jovičić sa 7 i Petar Šiško sa 6 postignutih golova. Kod reprezentacije Poljske po 4 pogotka postigli su Szymon Dzialakeewicz i Pawel Paterek.

Nakon finalne utakmice dodijeljene su medalje i pehari najuspješnijim reprezentacijama i pojedincima. Sa 35 postignutih golova najuspješniji strijelac turnira je Martin Serafimov iz reprezentacije Sjeverne Makedonije. Za najboljeg golmana proglašen je Luka Logar, čuvar mreže reprezentacije Slovenije, dok je epitet najboljeg igrača turnira pripao njegovom reprezentativnom kolegi Tadeju Kljunu.

Konačan poredak Sedmog međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ je : 1. Slovenija, 2. Poljska, 3. Njemačka, 4. Sjeverna Makedonija, 5. Srbija, 6. Bosna i Hercegovina, 7. Švicarska i 8. Katar.

110111223456789