Sutra prijateljski rukometni susret Iskra – Sloga Doboj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Rukometaši Iskre sutra će protiv Sloge iz Doboja odigrati kontrolnu utakmicu u okviru priprema za proljetni dio takmičenja u Premijer ligi naše zemlje.

Za razliku od Iskre kojoj će sutrašnji duel biti prvi u okviru priprema za nastavak takmičenja u elitnom bh rukometnom društvu za Slogu, koja se nalazi na pripremama u Makarskoj, to će biti drugi protivnik sa kojim igra prijeteljsku utakmicu. Dobojlije su odigrale prvu pripremnu utakmicu u Trogiru protiv istoimenog domaćina i poraženi su rezultatom 34:30. Trogir je inače jesenji šampion Prve lige Hrvatske- grupa Jug. Oni će se u nastavku boriti za ulazak u elitni rang hrvatskog rukometa.

Kako sutra završavaju boravak u Makarskoj rukometaši Sloge će u povratku za Doboj iskoristiti priliku da odigraju kontrolni susret sa Iskrom u dvorani KSC-a Bugojno.Treneri Ekrem Jaganjac i Danko Panić u sutrašnjem meču pružit će priliku svim igračima, a kako bi do početka prvenstva 22. februara, mogli vidjeti šta treba popraviti za prvenstvene susrete.

Obje ekipe prije početka proljetnog dijela prvenstva odigrat će četvrtfinalne susrete Kupa Bosne i Hercegovine. Protivnik Iskri u kupu je Sloboda iz Tuzle, a Slogi iz Doboja bajnajlučki Borac m:tel.

Prijateljski susret Iskra – Sloga Doboj biće odigran u dvorani KSC-a sa početkom u 17,00sati.

123456