Sve spremno za Peti međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Peti međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“ ove godine biće upriličen od13. do16. aprila u dvorani KSC-a Bugojno.

Na turniru će nastupiti osam kadetskih reprezentacija sa tri kontinenta. Pokrovitelj turnira i ove godine je Rukometna federacija Katara a tehnički organizator Muški rukometni klub „Iskra“. Iz godine u godinu ovo takmičenje sve je jača, a za razliku od prethodnih, ove godine po riječima Asima Šahmana, inicijatora turnira, u Bugojnu će se na četverodnevnoj smotri rukometnih nada pojaviti tri nove reprezentacije. Riječ je o selekcijama Bahreina, Tunisa i Švicarske. Pored ove tri selekcije na turniru će igrati reprezentacije koje su i ranije nastupale na smotri „Rukomet je moja budućnost“, i to: Katar, Poljska, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina.

Turnir će biti igran na specijalnoj „ gerflor“ podlozi na kojoj se igraju evropske i svjetske rukometne utakmice. Ova podloga, vrijedna 70 000 KM, u Bugojno je dopremljena protekle godine 5 dana nakon okončanja turnira. Par dana prije početka najjače rukometne smotre u kadetskoj konkurenciji ove godine „gerflor“podloga biće montirana na parket KSC-a.

Turnir će i ove godine suditi IHF sudije , a organizatori se nadaju da će, uz znatno bolje uslove i veću posjetu publike, i susreti reprezentacija učesnica biti interesantniji i kvalitetniji.

123456