TRAVNIK: Premijer Tahir Lendo sastao se s predstavnicima „Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom SBK/KSB“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Travniku je povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom upriličen radni sastanak predstavnika „Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom SBK/KSB“ sa premijerom Kantona, Tahirom Lendom.

Ova Koalicija, kojom koordinira „Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama Leptir Bugojno“ uradila je nacrt „Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti SBK/KSB za period 2016. – 2020. godine“a koji ima za cilj da na sistemski način odgovori na potrebe i prava osoba sa invaliditetom u skladu sa resursima i razvojem zajednice.
U toku su aktivnosti Koalicije na usvajanju Akcionog plana i spuštanju politike invalidnosti sa federalnog na kantonalni i lokalni nivo što je i zakonska obaveza.
To je bila i tema današnjeg sastanka na kojem je Premijeru predstavljen rad Koalicije i Akcioni plan. Slijede n koraci ka njegovom usvajanju čija će implementacija zasigurno doprinijeti unaprijeđenju kvalitete života osoba sa invaliditetom u SBK/KSB i njegovim lokalnim zajednicama.