U Bugojnu obilježen Međunarodni dan volontera

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas se u BiH-ni  i cijelom svijetu obilježava Međunarodni dan volontera. Svake godine, NVO Sunce Bugojno nastoji na simboličan način obilježiti ovaj dan, posjetom i uručenjem prigodnih poklona pacijentima u Općoj bolnici u našem gradu. Tako je bilo i danas.

 Međunarodni dan volontera proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1985. godine kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program UN-a za volontere. Od tada se svake godine 5. 12. obilježava kao Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj obilježavanja toga dana je da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učine vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

NVO Sunce Bugojno nastoji na prigodan način obilježiti sve značajnije datume u našoj zemlji i svijetu, pa tako i Dan volontera, s obzirom da je volonterizam značajan aspekt njihovog rada i djelovanja kao i činjenica da u ovom Udruženju ima znatan broj volonterski aktivnih članova. Tim povodom, danas su kao i ranijih godina, posjetili Opću bolnicu Bugojno, a u akciju uključili su se i volonteri Opće bolnice .

Upriličili su podjelu simboličnih poklona , kako bi bar na jedan dan uljepšali bolesničke dane pacijentima u ovoj zdravstvenopj ustanovi, a time ukazali i na značaj volonterizma I dobrovoljnog angažovanja za dobrobit drugih i zajednice.

333435363738394042