U Bugojnu organizovan lov povodom sedme godišnjice Regionalnog kluba IPA BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Internacionalne policijske asocijacije (IPA) i Asocijacije policajaca BiH u Potočanima kod Bugojna upriličen je lovački susret, povodom obilježavanja sedme godišnjice Regionalnog kluba IPA-e u našoj zemlji.

 

Uz predstavnike Saveza lovačkih organizacija BiH (SLO) i članove Lovačkog društva “Koprivnica” iz Bugojna, koji su bili domaćini skupa, učestvovali su brojni gosti iz svih dijelova BiH, te nekih zemalja okruženja.

Organizovan je lov u kojem je izvršen odstrel tri vepra i jedne lisice, koji su kao poklon uručeni učesnicima iz Dubrovnika, Splita i hrvatskog Zagorja, te članovima IPA-e iz Crne Gore.

Istaknuto je da, kroz svoje djelovanje u više od šezdeset zemalja u svijetu, IPA pozitivno utiče na društvene procese i unapređuje odnose među ljudima, bez obzira kako se oni zvali, odakli dolazili, i čime se bavili.

Na značaj skupa koji je ocijenjen veoma uspješnim ukazali su, tom prilikom, načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, predsjednik SLO-a BiH Salem Alihodžić, sekretar Asocijacije policajaca BiH Ekrem Kaljanac, te koordinator i jedan od inicijatora skupa Mevludin Smajić.

Poželjeli su da okupljanja članova Međunarodnog policijskog udruženja, lovaca i istinskih zaljubljenika u prirodu, prerastu u tradiciju i da se organizuju i idućih godina.