U Bugojnu otvorena izložba slika Hajrudina Hazima Ćišića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U utorak je u Umjetničkoj galeriji KSC-a u Bugojnu svečano otvorena izložba slika Hajrudina-Hazima Ćišića.

Izložba je upriličena u povodu 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 8.marta, Dana žena. O bogatom umjetničkom opusu bugojanskog slikara govorila je prof.Senada Milanović.

-Ova izložba je retrospektiva Ćišićevih umjetničkih djela od 80-tih godina do danas, od akademskog izraza do apstrakcije. Jedna je u nizu koje je tokom svog bogatog stvaralačkog rada organizirao u brojnim gradovima BiH, ali inostranstva – rekla je prof.Senada Milanović. Podsjetila je na Ćišićev doprinos u likovnom stvaralaštvu, te naglasila kako su brojni kritičari pisali o umjetničkom opusu ovog bugojanskog slikara.

Hajrudin-Hazim Ćišić zahvalio se svojim sugrađanima koji su u velikom broju prisutvovali ovom kulturnom dogadjaju.

-Izložbe i druga kulturna dešavanja u Bugojnu imaju svoju stalnu publiku, a to je svojevrsna podrška umjetničkom stvaralaštvu, kakvu nemaju ni mnogo veći gradovi – rekao je autor izložbe, Hajrudin-Hazim Ćišić.

Osvrnuvši se na Ćišićev dugogodišnji pedagoški rad i umjetničko stvaralaštvo, načelnik Hasan Ajkunić izložbu je proglasio otvorenom.

Hajrudin – Hazim Ćišić je rođen 1934. godine u Mostaru, a od šezdesetih godina živi i radi u Bugojnu. Školu za primijenjenu umjetnost i Pedagošku akademiju- likovni smjer završio je u Sarajevu. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH i Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline u Bugojnu. Svoju prvu samostalnu izložbu imao je daleke 1959.godine u Konjicu, i od tada svoja umjetnička djela izlaže na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u BIH i inostranstvu.Ljubitelji umjetnosti izložbenu postavku slika Hajrudina – Hazima Ćišića u Bugojnu moći će pogledati do 10.marta ove godine.

Copy of cisic 1Copy of cisic 12Copy of cisic 2Copy of cisic 6Copy of cisic 7Copy of cisiccisic 1cisic 10cisic 11cisic 12cisic 2cisic 3cisic 4cisic 5cisic 6cisic 7cisic 8cisic 9cisic