U KSC-u Bugojno počeo šesti turnir “Rukomet je moja budućnost”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Utakmicom između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u dvorani KSC-a Bugojno jutros je počeo četverodnevni međunarodni, šesti po redu, turnir „Rukomet je moja budućnost“.Nastupaju igrači rođeni 2000. godine i mlađi.

U prvom susretu turnira očekivano pobjedu je ubilježila reprezentacija Hrvatske rezultatom 30:25, poluvrijeme 15 : 11. Izabranici trenera Nebojše Golića u prvom poluvremen pružili su solidan otpor favorizovanoj selekciji Hrvatske. Ipak, sastav koji sa klupe vodi trener Boris Lisica cijelim tokom kontrolisao je utakmicu, te na kraju zasluženo ubilježio pobjedu od 5 golova razlike.

U drugom susretu selekcija Njemačke, koja po prvi put natupa na turniru, savladala je prošlogodišnjeg finalistu, reprezentaciju Poljske, sa 33 : 29, poluvrijeme 17 : 14. Cijelim tokom susreta Njemačka je diktirala tempo, imala i do 8 golova prednosti, te na kraju rutinski slavila sa 4 gola razlike.

Generalni pokrovitelj turnira je Rukometna federacija Katara, a tehnički organizator muški rukometni klub Iskra Bugojno.

123456789