U MZ Odžak otvoren turnir u malom nogometu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Drugi bajramski turnir u malom nogometu u MZ Odžak znak je sjećanja na sve šehide i poginule borce ove i susjednih mjesnih zajednica koji su dali svoje živote u odbrani naše zemlje, istakao je Senad Omanović, predsjednik MZ Odžak.
 

 
Turnir je otvorenim proglasio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, izraživši zahvalnost svima koji su pomogli da ovo postani tradicionalni turnir.
– Ne smijemo zaboraviti prošlost, jer oni koji zaborave prošlost, nemaju lijepu budućnost. Kroz sport, kroz druženje, obilazak sjećajmo se sinova BiH. Želim se zahvaliti svima koji su podržali organizaciju ovog turnira. Želim da pobijedi fer igra, da pobijedi najbolji – istakao je načelnik Ajkunić.
Na simboličan način, saborci su  otkrili  spomen ploču – kamen temeljac na mjestu gdje će biti izgradjena i spomen česma koja će  sjećati na sve one koji su ugradili svoje živote u odbranu domovine, a dovu je proučio Bajazit ef. Skopljaković.
 -Ovo mjesto treba da bude mjesto okupljanja gdje ćemo mi pričat kako su naši šehidi i borci branili Bosnu i Hercegovinu, a naša djeca graditi bolju budućnost. Ne zaboravimo sve one koji su dali svoje živote, ne samo iz Odžaka i okolnih naselja, nego i susjednog  Gornjeg Vakufa- Uskoplja, jer medju nama nema granica, nije ih bilo ni kad smo branili našu zemlju, ne treba ih biti ni sada –   istakao je načelnih Ajkunić.