U okviru festivala TIFBU izvedena monodrama mlade beogradske glumice Tijane Jovanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Monodrama „Oprostite, molim vas, mogu li da prođem“ mlade beogradske glumice Tijane Jovanović bila je posljednja predstava u okviru festivala TIFBU, koji se od novembra održava u Bugojnu.

 

Radi se o predstavi koja je rezultat ispitnog zadatka na Akademiji glume i autorskog projekta  “Svijet glume u meni”, o sukobu razuma i emocije u odrastanju ove glumice.

-Faza odrastanja koju sam primjenila kroz svoj lični primjer i profesiju, može se primjeniti na bilo koju drugu profesiju, jer svako od nas bar nekada doživi trenutak sukoba razuma i emocija – ističe ova mlada glumica.

Po njenim riječima, generalna poruka predstave, koja je dosad izvođena u Beogradu, Banjoj Luci i Trebinju, je da “ako hoćete nešto da uradite i da pritom uspijete, učinite to sami i ne čekate da vam neko za to da svoj blagoslov”.

-Možemo uspjeti u bilo čemu, samo ako to iskreno želimo – zaključuje Tijana.

Dodaje da trenutno radi na svojoj diplomskoj predstavi i da planira nastaviti školovanje, s obzirom da se opredijelila “za ono što najviše voli i što je čini sretnom”.

– Ta predstava će biti nešto apstraktnijeg tipa, poput “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa. Nadam se da ću imati priliku i nju igrati na pozorišnim daskama u Bugojnu – kaže.

Posljednji sadržaj festival TIFBU bit će 31. januara, kada će Bugojanka Sanja Krnjajić prezentirati svoj putopis iz Šri Lanke pod nazivom “Zemlja osmjeha”.