Učenici STŠ Bugojno održali prezentaciju o temi “Kultura i ekonomski razvoj”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u Srednjoj tehničkoj školi prezentiran portofolij učenika III D razreda o temi “Kultura i ekonomski razvoj.” Bila je ovo izuzetno zanimljiva prezentacija kojoj su, uz učenike, prisustvovali i profesori ove škole.

Prezentacijom i debatom o temi “Kultura i ekonomski razvoj” učenici III D razreda Srednje tehničke škole nastojali su podići svijest građana o značaju kulture sa jasnom porukom da kultura nije potrošnja nego pametna investicija za budućnost.

Učenica Edna Kadunić kazala je kako su u okviru “Projekta građanin” izabrali upravo ovu temu jer su željeli skrenuti pažnju javnosti na značaj kulture u ekonomskom razvoju.

Dok je Jasmina Halilović istakla da kultura nije samo potrošnja već da se kulturom može postići dobar ekonomski razvoj kako u našem gradu tako i šire.

Nakon današnje prezentacije, učenice III D razreda pripremaju se i za školsko takmičenje u portofoliju. Po svemu što smo mogli vidjeti, očekuje ih uspješan nastup. Nadaju se da će svojom prezentacijom i stavovima, dokazati da ulaganje u kulturu ima značajnu ulogu u ekonomskom razvoju svakog društva.