Upis novih članova u KK „Master“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Karate klub „Master“ početkom septembra startao je sa pripremama za novu 2016./2017. takmičarsku sezonu.

Proteklih dana klub je obogaćen i novi članovima. Već na startu nove seozne, na Petom internacionalnom karate kupu „Lukavac 2016.“ , gdje je učestvovalo preko 600 takmičara, „Master“ je nastupio sa 8 karatista i svi su osvojili po medalju, samo različitog sjaja. Odmah na početku sezone klubu su pristupili i novi članovi.

-Sa treninzima smo počeli 01. septembra a odmah je počeo i upis novih članova. Do sada se upisalo 15-tak početnika i upis još uvijek traje. Svakog utorka i četvrtka u sali Gimnazije, od 18,30 sati, je trening na koji mogu doći zainteresirani i upisati se. Svake godine u klubu imamo 25 do 30 početnika i nadam se da će tako biti i ove- ističe Nisvet Gasal, jedan od trenera.

U kratkoj historiji postojanja „Master“ je ostvario niz zapaženih rezultata, a najveći uspjeh, kako ističe Nedžad Jusić, jedan od trenera“Mastera“, ostvaren je u protekloj takmičarskoj sezoni.

-Mi smo najmlađi karate klub na području Bugojna. U protekloj sezoni smo bili ekipni prvaci Federacije BiH-ne u borbama i katama. Na tom prvenstvu naš takmičar Aid Bumbul u pojedinačnoj konkurenciji je u borbama bio prvi, a u katama treći, te smo proglašeni za najuspješniji klub na Prvenstvu FBiH- kaže Jusić.

Uspjesi nisu došli preko noć. Uporan rad članova uz respektabilan trenerski kadar je ono što je i donijelo dobre rezultate u proteklom periodu.

-Treneri u klubu su majstori karate sporta, nosioci crnog pojasa od prvog do četvrtog dana. To su osvajači balkanskih i evropskih medalja iz vremena dok su bili aktivni takmičari. Sa različitim grupama u klubu rade treneri: Aid Bumbul, Kemal Hajdarević, Nedžad Jusić, Haris Seferovi, Amir Šečibović, a ja sam se klubu kao trener priključio protekle godine, ističe Gasal.

Novi nastup karatisti „Mastera“ imat će za desetak dana na otvorenom prvenstvu Brčko Distrikta, takmičenju koje ima internacionalni karakter. Naravno, nadaju se novim uspjesima i novim medaljama.