Uručene diplome maturantima 49.generacije STŠ Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Maturanti 49. generacije Srednje tehničke škole Bugojno u prisustvu svojih roditelja,profesora,rodbine i prijatelja dobili su diplome.Najbolji su i nagrađeni.Svečanost je upriličena u Pozorišnoj dvorani KSC Bugojno.

Prigodnim riječima, uz najljepše želje, sve prisutne na početku je pozdravio Nahid Šipić,direktor Srednje tehničke škole,navodeći da je najvažnije da maturanti izaberu ono što vole i da ne odlaze iz svoje zemlje.

U ime razrednika i profesora,maturantima 49.generacije Srednje tehmičke škole, mnogo uspjeha i sreće u daljem životu je poželjela prof.Zinka Čehajić.

Pohvaljeni su učenici koji su postigli zapažene rezultate kako u nastavnim tako i vannastavnim aktivnostima, dok su maturanti,koji su sva četiri razreda srednje škole završili odličnim uspjehom dobili nagrade,a takvih je 31.

Prosječnu ocjenu pet u sva četiri srednjoškolska razreda imali su učenici generacije:Kenan Gazić, Selver Učembarlić i Aldin Mešan,koji je pročito pismo svoje generacije.

 49.generacija maturanata Srednje tehničke škole broji 135 učenika,koji su bili rasporedjeni u šest odjeljenja.Prosječna ocijena generacije je 3,92.

Na kraju je upriličeno i zajedničko fotografiranje učenika i profesora, za uspomenu i dugo sjećanje na završene srednjoškolske dane.

Tokom svečanosti nastupio je Vokalni ansambl Bugojno.