Uskoro asfaltiranje oko dva kilometra puta u Drvetinama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U bugojanskom naselju Drvetine u toku je izgradnja puta,koji će uskoro biti i asfaltiran.

Radi se o zajedničkom projektu Federalnog ministrastva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Bugojno,vrijednom oko 200.000 KM.

-Projekat se realizira zahvaljujući uspješnoj saradnji lokalne zajednice s višim nivoima vlasti,a ovom prilikom zahvalio bi se potpredsjednici FBIH Meliki Mahmutbegović,koja je pomogla da dođe do završne faze ovog,izuzetno,značajnog projekta.Takođe,velike zasluge pripadaju i bugojanskim poslanicima u Skupštini SBK,posebno,Amiru Šečiboviću,koji je pomogao da Bugojno dobije oko 100.000 KM za okončanje više vrijednih projekata. Cilj je u narednom periodu,uređenjem putnih komunikacija,poboljšasti privredni razvoj –kazao je načelnik naše općine Hasan Ajkunić, tokom nedavne posjete MZ Drvetine,naglasivši,da je proteklih 15 –ak dana potpisano dosta važnih projekata.

Adis Mašić, v.d.direktor JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve je najavio nastavak radova i uređenje nekoliko važnih putnih pravaca u Pavicama,Kordićima kao i u ostalim naseljima naše općine.

Put u Drvetinama rade zaposleni preduzeća “Mrkonjić putevi “ iz Mrkonjić Grada,a bit će asfaltirano oko dva kilometra puta.