Uskoro Šesti međunarodni turnir “Rukomet je moja budućnost”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Od četvrtka 29. marta pa do nedjelje 01. aprila u KSC-u Bugojno biće održan 6.međunarodni rukometni turnir „Rukomet je moja budućnost“.

I ove godine na turniru će nastupiti osam kadetskih reprezentacija.

Pokrovitelj turnira je Rukometna federacija Katara, a organizator Muški rukometni klub „Iskra“ . Prije početka turnira i ove godine Rukometna federacija Katara je uložila dio sredstava u adaptaciju dvorane KSC-a.

– Svi radovi na adaptaciji dijela dvorane biće okončani na vrijeme, prije početka turnira. Mislim da će sutra stići i semafor i da će biti montiran tokom dana. Zahvaljujući Telemachu u dvorani će biti montiran live stream tako da će biti omogućen direktan prijenos svih utakmica putem interneta. Po prvi put na turnir nam dolazi velika Njemačka, a mislim se da će ona otvoriti vrata i drugim rukometnim velesilama. Možda ćemo već naredne godine nastojati dogovoriti da ovdje nastupe selekcije Francuske, Španije ili Danske, a pregovarat ćemo i sa Japanom i Argentinom.Tako bi već iduće godine ovdje u Bugojnu imali malo Svjetsko prvenstvu u rukometu, kaže direktror turnira Asim Šahman.

Pored reprezentacija Katara i Bosne i Hercegovine na turniru će učestvovati i selekcije: Slovenije, Austrije,Hrvatske, Njemačke, Švicarske, i Poljske. Prvi susret na turniruig je u četvrtak u 9 sati i 30 minuta, a igraju selekcije Hrtvaske i Bosne i Hercegovine. Svečana ceremonija otvaranja turnira biće upriličena u četvrtak u 16 sati i 45 minuta.

Tokom četiri dana trajanja biće odigrano 20 utakmica, a turnir će biti okončan u nedjelju u16 sati i 30 minuta, nakon finalnog duela, dodjelom nagrada najboljim pojedincima i medalja trima prvoplasiranim reprezentacijama.