Uskoro Šesti međunarodni turnir “Rukomet je moja budućnost”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Od četvrtka 29. marta pa do nedjelje 01. aprila u KSC-u Bugojno biće održan 6.međunarodni rukometni turnir „Rukomet je moja budućnost“.

I ove godine na turniru će nastupiti osam kadetskih reprezentacija.

Pokrovitelj turnira je Rukometna federacija Katara, a organizator Muški rukometni klub „Iskra“ . Prije početka turnira i ove godine Rukometna federacija Katara je uložila dio sredstava u adaptaciju dvorane KSC-a.

– Svi radovi na adaptaciji dijela dvorane biće okončani na vrijeme, prije početka turnira. Mislim da će sutra stići i semafor i da će biti montiran tokom dana. Zahvaljujući Telemachu u dvorani će biti montiran live stream tako da će biti omogućen direktan prijenos svih utakmica putem interneta. Po prvi put na turnir nam dolazi velika Njemačka, a mislim se da će ona otvoriti vrata i drugim rukometnim velesilama. Možda ćemo već naredne godine nastojati dogovoriti da ovdje nastupe selekcije Francuske, Španije ili Danske, a pregovarat ćemo i sa Japanom i Argentinom.Tako bi već iduće godine ovdje u Bugojnu imali malo Svjetsko prvenstvu u rukometu, kaže direktror turnira Asim Šahman.

Pored reprezentacija Katara i Bosne i Hercegovine na turniru će učestvovati i selekcije: Slovenije, Austrije,Hrvatske, Njemačke, Švicarske, i Poljske. Prvi susret na turniruig je u četvrtak u 9 sati i 30 minuta, a igraju selekcije Hrtvaske i Bosne i Hercegovine. Svečana ceremonija otvaranja turnira biće upriličena u četvrtak u 16 sati i 45 minuta.

Tokom četiri dana trajanja biće odigrano 20 utakmica, a turnir će biti okončan u nedjelju u16 sati i 30 minuta, nakon finalnog duela, dodjelom nagrada najboljim pojedincima i medalja trima prvoplasiranim reprezentacijama.

11023456789