Uskrsni prijem u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Povodom katoličkog blagdana Uskrsa, u prostorijama Župnog ureda crkve Sv. Ante Padovanskog, župnik fra Zoran Tadić priredio je prijem za predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Bugojna i susjednog Donjeg Vakufa.

Dobrodošlicu prisutnima i čestitku katolicima povodom Uskrsa na početku prijema uputio je Zdenko Antunović, a potom se obratio domaćin fra Zoran Tadić i zahvalio svima koji su se rado odazvali pozivu i svojim prisustvom uveličali Uskrsni prijem. Fra Tadić je posebno zahvalio kolegama drugih konfesija, ali i naglasio kako je radostan da su prostorije župnog ureda u ovakvim prilikama poprilično popunjene. Osvrnuvši se na izbjegličku krizu koja duže vrijem vlada Evropom i svijetom, fra Tadić se pozvao na obraćanje pape Franje i zaželio da svijetom konačno zavlada mir. Na kraju obraćanja svim vjernicima katolicima je uputio čestitke povodom Uskrsa, a sugrađanima zaželio obilje zdravlja i sreće.

Uz prisjećanja na vlastita djetinjstva i druženja sa djecom drugih konfesija prisutnima su se obratili i čestitke povodom Uskrsa uputili i Vehid ef Arnaut, glavni imam Bugojna, i Esad ef. Slipac, glavni imam Donjeg Vakufa. Uz čestitke kraćim prigodnim obraćanjima prijem su uveličali Huso Sušić, načelnik Donjeg Vakufa, Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna, i Greta Kuna, predsjedavajuća Općinskog vijeća Bugojno.

Na kraju je uslijedilo druženje prisutnih, uz zajednički iskazanu radost i želju da ovakvih i sličnih prijema u Bugojnu u narednom periodu bude tokom vjerskih blagdana svih konfesija.

uskrs prijem 1uskrs prijem 10uskrs prijem 11uskrs prijem 12uskrs prijem 13uskrs prijem 14uskrs prijem 15uskrs prijem 16uskrs prijem 2uskrs prijem 3uskrs prijem 4uskrs prijem 5uskrs prijem 6uskrs prijem 7uskrs prijem 8uskrs prijem 9uskrs prijem