Uskrsni prijem u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povodom katoličkog blagdana Uskrsa, u prostorijama Župnog ureda crkve Sv. Ante Padovanskog, župnik fra Zoran Tadić priredio je prijem za predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Bugojna i susjednog Donjeg Vakufa.

Dobrodošlicu prisutnima i čestitku katolicima povodom Uskrsa na početku prijema uputio je Zdenko Antunović, a potom se obratio domaćin fra Zoran Tadić i zahvalio svima koji su se rado odazvali pozivu i svojim prisustvom uveličali Uskrsni prijem. Fra Tadić je posebno zahvalio kolegama drugih konfesija, ali i naglasio kako je radostan da su prostorije župnog ureda u ovakvim prilikama poprilično popunjene. Osvrnuvši se na izbjegličku krizu koja duže vrijem vlada Evropom i svijetom, fra Tadić se pozvao na obraćanje pape Franje i zaželio da svijetom konačno zavlada mir. Na kraju obraćanja svim vjernicima katolicima je uputio čestitke povodom Uskrsa, a sugrađanima zaželio obilje zdravlja i sreće.

Uz prisjećanja na vlastita djetinjstva i druženja sa djecom drugih konfesija prisutnima su se obratili i čestitke povodom Uskrsa uputili i Vehid ef Arnaut, glavni imam Bugojna, i Esad ef. Slipac, glavni imam Donjeg Vakufa. Uz čestitke kraćim prigodnim obraćanjima prijem su uveličali Huso Sušić, načelnik Donjeg Vakufa, Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna, i Greta Kuna, predsjedavajuća Općinskog vijeća Bugojno.

Na kraju je uslijedilo druženje prisutnih, uz zajednički iskazanu radost i želju da ovakvih i sličnih prijema u Bugojnu u narednom periodu bude tokom vjerskih blagdana svih konfesija.