Uspješan rad NVO “Sunce” Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nevladina organizacija Sunce Bugojno uspješno djeluje od 1999. godine. Iz godine u godinu, njen rad prepoznat je zahvaljujući angažovanošću akivnih članova koji doprinose poboljšanju lokalne zajednice. S tim u vezi posjetili smo prostorije NVO Sunce i razgovarali sa koordinatoricom Elmedinom Šabić.

NVO Sunce Bugojno usmjerena je ka jačanju civilnog društva te afirmaciji i primjeni svih metoda kreativnog rješavanja problematike koja je zastupljena na području naše općine. Jedan od segmenata njenog rada je i volontiranje koje osnažuje pojedinca, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje te štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije.

Cilj je, aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. 

Koordinatorica NVO Sunce Bugojno Elmedina Šabić naglasila je kako u narednom periodu slijedi manifestacija Bugojansko proljeće, zatim Dan općine, Igre bez granica kao i niz drugih aktivnosti. Aktivni volonteri iz NVO Sunce sa velikim entuzijazmom i oduševljenjem iz godine u godinu učestvuju u pomenutim aktivnostima. 

Koordinatorica NVO Sunce ovom prilikom zahvalila se načelniku općine Bugojno Hasanu Ajkuniću, RTV Bugojno na praćenju svih aktuelnosti kao i građanima koji svojim angažmanom potpomažu rad nevladine organizacije. 

NVO Sunce Bugojno je zahvaljujući dobrim rezultatima rada i uspješnoj saradnji sa građanima, postala osnova za realizaciju niza projekata i manifestacija na području naše općine.