Vlasnik najljepšeg psa u Bugojnu poklonio nagradu teško bolesnoj djevojčici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na lokaciji prodajnog objekta Veterinarske stanice Bugojno u Sultan-Ahmedovoj ulici u subotu je upriličeno proglašenje najljepših pasa u akciji koju su organizovali bugojanski veterinari, a koja je izazvala veliku pažnju kako vlasnika pasa, tako brojnih građana.

 

Prisutne je u ime organizatora nagradne igre pozdravila Merima Manjušak, doktorica veterinarske medicine, istakavši kako je akcija Veterinarske stanice u Bugojnu naišla na veliko zanimanje korisnika interneta, koji su u proteklom periodu imali priliku da biraju najljepšeg psa.

Na osnovu prebrojanih glasova, epitet najljepšeg psa dobio je pekinezer Rex, vlasnika Anela Kunića-Kune, a dodijeljene su još četiri nagrade vlasnicima pasa koji su, po mišljenju onih koji su ih birali, zaslužili da budu nagrađeni. To su Nebojša Skočajić – Nešo, Fahdin Bektić, Mirza Omeragić i Alen Halilović.

Osim takmičarskog, ova zanimljiva nagradna igra imala je humanitarni karakter, budući da je dobitnik prve nagrade odlučio da novčani iznos od 500 KM pokloni za liječenje teško bolesne djevojčice Najle Šabović.

-Želim da se zahvalim Veterinarskoj stanici Bugojno što nam je omogućila da učestvujemo u ovoj nagradnoj igri i da na ovaj način pomognemo bolesnoj djevojčici. Što se tiče mog psa, kod mene je dvije godine, i jako sam sretan što ga imam. Inače, volim životinje i ranije sam pet godina imao mačku – kazao je Anel Kunić.

Po riječima direktora Veterinarske stanice Bugojno Sanela Alagića, akcija je organizovana prvi put a trebala bi u budućnosti biti proširena na područje gornjovrbaske regije.

-U proteklih mjesec dana imali smo više od sto hiljada lajkova, što je odličan odziv. U konkurenciji je bilo 256 pasa, s tim da su se već u prvim danima nagradne igre izdvojili oni najljepši – naglasio je.

Odluka pobjednika takmičenja da novčani iznos nagrade bude usmjeren za liječenje bolesne djevojčice primljen je s oduševljenjem kod rukovodstva Veterinarske stanice, ali i svih učesnika nagradne igre i građana.

-Ovo je dalo šlag na tortu cijeloj akciji. Gest gosp. Kunića i drugih momaka koji su pobjednici nam se jako svidio. Znači, ljudima nije bitan novac, već igra i zanimanje za jednu ovakvu aktivnost – zaključio je Alagić.

Uz diplome, novčanu nagradu i hranu “Royal Canin”, vlasnicima najljepših pasa uručeni su poklon paketi s tabletama, sprejevima, ampulama i šamponima za njihove ljubimce.

101112131415161718192089