Za Dan šehida u MZ Vesela kod Bugojna, otkriva se spomen obilježje za 30 šehida

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Drugog dana Ramazanskog bajrama, za Dan šehida, u MZ Vesela biće otvoreno šehidsko spomen obilježje, koje će trajno podsjećati na poginule borce- šehide ove mjesne zajednice.

Jedna od najmnogoljudnijih mjesnih zajednica na području općine Bugojno u proteklom ratu dala je 30 poginulih boraca- šehida Armije Republike Bosne i Hercegovine.

-U želji da se doprinos naših očeva, sinova, dajdži, amiđa, naših komšija i prijatelja nikada ne zaboravi, prije dvije godine pokrenute su aktivnosti na izgradnji šehidskog spomen obilježja.Visina budućeg spomen obilježja je 4,5 metra, a prečnik 3 metra. Osnovu spomen obilježja čini 30 šehidskih nišana sa imenima i prezimenima šehida Vesele. U izgradnju obilježja utrošeno je nešto više od 23.000 KM, uglavnom od donatorskih sredstava – kaže Kemal Lipovac, predsjednik Organizacionog odbora za izgradnju šehidskog spomen obilježja u Veseloj.

Manifestacija otvaranja šehidskog spomen obilježja u MZ Vesela počinje u subotu u 12 sati . Nakon obraćanja predstavnika Organizacionog odbora, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, medžlisa Bugojno i muftijstva travničkog u 12,45 sati šehidsko spomen obilježje će biti otkriveno. Učinit će to roditelji poginulih boraca- šehida Vesele, nakon čega će biti proučena dova, jasini-i šerif i podne namaz u mjesnoj džamiji u Veseloj.

kemal_lipovacmevla_obiljezjeradovi_i_na_mjesnom_igralisturadovi_se_privode_kraju-naslovna