Završen Božićni sajam u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je u KSC Bugojno upriličeno zatvaranje Bugojanskog božićnog sajma.

Četvrti Božićni sajam ,u organizaciji Matice hrvatske- Ogranak Bugojno, zatvorenim je proglasio načelnik općine Hasan Ajkunić. Tokom protekla četiri dana Bugojanci, ali i brojni gosti  imali su priliku uživati u raznovrsnim zabavnim i muzičkim sadržajima. U ponudi su bili i zanimljiv proizvodi. Na 26 štandova mogle su se kupiti rukotvorine, eko i unikatni proizvodi, ali i probati hladni i topli napici, kolači i jela koja se tradicionalno pripremaju u vrijeme Božića. Organizator, bugojanski ogranak Matice hrvatske, zadovoljan je ovogodišnjim, četvrtim Božićnim sajmom, kazao je predsjednik Antonio Džolan na svečanom zatvaranju upriličenom sinoć u Maloj sali KSC-a. Zahvalio se svima koji su dali doprinos u organiziranju ovog, kako je istakao, zahtjevnog projekta. Predsjednik bugojanske Matice hrvatske, Antoni Džolan uručio je i priznanje-Zlatnu plaketu izlagaču Almiru Ćani koji je, na četvrtom Božićnom sajmu, u ponudi imao najoriginalniji proizvod.

Četvrti po redu Božićni sajam u Bugojnu zatvorenim je proglasio načelnik Hasan Ajkunić. Zahvalio se organizatoru na ovogodišnjem, kako je rekao ,uspješnom Božićnom sajmu i iskazao nadu da će naredni biti još bolji i bogatiji sadržajem. Ovom prilikom, katolicima je čestitao nadolazeći Božić, a svim sugradjanima poželio sretnu 2017.godinu. Načelnik Ajkunić putio je poziv Bugojancima da zajedno na grdaskom trgu dočekaju Novu godinu.

Nakon svečanog zatvaranja Božićnog sajma izvedena je predstava „Hajmo na fuka, prvi zajednički koprodukcijski projekt HNK Mostar i NP Mostar. Autor i režiser predstave je Dragan Komadina, a igraju glumci Robert Pehar i Saša Oručević. Ovaj zanimljivi pozorišni komad vrlo sugestivno i iskreno progovara o besmislenosti rata i razlozima zbog koji je vodjen. Predstava „Hajmo na fuka“ govori o dva vojnika, jednog Armije BiH i jednog pripadnika HVO-a, i njihovom odnosu za vrijeme rata i nekim zamišljenim situacijama nakon rata. Sinoć je prvi put izvedena  u Bugojnu, i to je njeno 37 izvodjenje. Do sada je ovaj pozorišni komad vidjela publika u Zenici, Tuzli, Sarajevu, Posušju, Gornjem Vakufu-Uskoplju, ali i van granica BiH, u Zagrebu, Pragu, Brnu i Beču.